Nu is hét moment voor cv-ketel onderhoud!

27 augustus 2019

In de zomer is bijna niemand bezig met hun cv-ketel. Als wij zeggen dat juist dan hét moment is om de ketel te onderhouden, worden we vaak niet begrepen. Wij leggen u graag uit waarom de zomer hét moment is voor onderhoud! In de zomer hoeft de ketel vrijwel niets te doen. Maar zodra de winter op komst is, moet de ketel hard werken om uw huis warm te houden. De ketel moet dan dus in topconditie verkeren.

Wat kan er dan misgaan als de cv-ketel niet goed wordt onderhouden? De ketel bestaat uit meerdere bewegende onderdelen die stuk kunnen gaan. Dan zou u onverwachts in de kou komen te staan. Daarnaast kunnen er veel extra kosten bijkomen door bijvoorbeeld de gemaakte uren door de monteur en de voorrijkosten. Onderhoud helpt ook om zoveel mogelijk energie te besparen waardoor de ketel duurzamer wordt.

Ook vergroot weinig of slecht onderhoud de kans op brand en koolmonoxide. Koolmonoxide is een giftig gas dat u niet kunt ruiken, zien of proeven. Wel kunnen er klachten ontstaan als misselijkheid, duizeligheid, vermoeidheid en hoofdpijn. Dit kan wijzen op een koolmonoxidevergiftiging.

De voordelen van onderhoud:

            + Minder storingen

            + Minder onverwachtse kosten

            + Warmte in de winter

            + Een veiligere ketel   

            + Een duurzamere ketel

 Wanneer u het onderhoud hebt geregeld, kan u straks zorgeloos en warm die winter door!