Gasleidingen Lelystad in slechte staat

03 oktober 2013

In de wijken de Schans en de Stelling te Lelystad zijn door TNO in combinatie met gemeente Lelystad steekproeven gedaan naar de status van de gasleidingen in de koopwoningen

Het resultaat van het onderzoek dat in een eerder stadum was uitgevoerd in de wijken Archipel, Buitenplaats, Wijngaard, Gondel, Boeier, Gors, Kempenaar en Karveel is verontrustend te noemen. Door gebruik van stalen leiding(delen) onbeschermd door beton tevoeren, is gebleken dat 90% van deze huishoudens gecorrodeerde leidingen bevatten.

Keuring en afperssen niet de oplossing.

Volgens de gemeentelijke projectleider, is keuring en afperssen van de gasinstallatie in de woningen niet de juiste oplossing voor het probleem. De opdrachtgever wordt alleen maar met meer kosten opgezadeld. Hiervoor heeft de gemeente een schrijven gedaan naar alle huis eigenaaren in de desbetreffende wijken. Middels dit schrijven is aangegeven dat de gemeente alle huishoudens verplicht de gasleiding te saneren, dit om de omgevingsveiligheid te kunnen waarborgen. Na vervanging met de juiste materialen door erkende installateurs zal de gasleiding goedgekeurd worden door installateur en gemeente, waarmee een veilige werking gegarandeerd kan worden.

Zie hoe Hartman Installatie u van dienst kan zijn bij vervangingen en renovatie van bestaande gasleidingen en keuring en inspectie.