Warmteterugwinning

Gezond ventileren, met minimaal benodigde energie. Dat doen we met warmteterugwinning.

Voor woningen zijn er diverse mogelijkheden om warmte terug te winnen. Een daarvan is de warmteterugwinunit ten behoeve van ventilatie.

Hartman Installatie biedt u de mogelijkheid van warmteterugwinning, waarbij we de verse buitenlucht opwarmen met de warme lucht afgezogen uit de woning. 

Met een kruisstroomwisselaar kunt u bijvoorbeeld zo’n 95 procent van de energie in de woning terugwinnen en dat levert uiteraard een enorme besparing op. Daarnaast is de terugverdientijd van warmteterugwinning bijzonder aantrekkelijk.

Door de aanwezigheid van filters in de warmteterugwinunit, is het van belang regelmatig onderhoud uit te voeren aan de installatie. Hiermee worden de rendementen verhoogd, dus minder energiegebruik. Ook voor de levensduur en het voorkomen van storingen is het van belang onderhoud uit te voeren. Op zoek naar onze scherpe onderhoudstarieven, klik dan hier.

Voordelen WTW-unit:

  • Energiebesparend
  • Milieuvriendelijk
  • Aantrekkelijke investering
  • Gefilterde schone buitenlucht
  • Minder vervuiling van luchtkanalen

Deze duurzame oplossing biedt de mogelijkheid uw woning met diverse standen te ventileren. Wanneer er weinig mensen aanwezig zijn, gebruiken we de unit in de lage stand. En bijvoorbeeld bij een feestje zet u het systeem op de hoogste stand. Hierdoor bent u altijd voorzien van voldoende frisse lucht, zonder tochtklachten.

Meer vragen over dit product, neem contact met ons op en we leggen het graag voor u uit.