Mechanische ventilatie

Hartman Installatie voorziet in een complete mechanische ventilatie in uw woning. Of het nu gaat om vervanging van de afzuigroosters tot het ontwerpen van een ventilatie-installatie in uw woning. Wij realiseren een compleet luchtkanalenstelsel om u te voorzien van verse buitenlucht, maar kunnen ook uw wasemkap in de keuken goed afstellen.

Haal buiten naar binnen, met een ventilatiesysteem van Hartman

Het beter isoleren en luchtdicht bouwen in Nederland is positief te noemen, maar heeft ook een minder positieve kant. De natuurlijke ventilatie is hiermee weggenomen. Vocht, bacteriën en schimmels worden niet meer natuurlijk afgevoerd. Het is dus noodzakelijk om een woning van ventilatie te voorzien.

Mechanische afvoer zorgt voor gezonde schone lucht in huis, mits het goed wordt aangelegd en u regelmatig onderhoud pleegt. Als u aan deze voorwaarden voldoet, dan ventileert mechanische afvoer zelfs beter dan natuurlijke ventilatie.

Systeem C: Mechanische afzuiging

Mechanische ventilatie kan op verschillende manieren:

  • Afzuiging van lucht
  • Afzuiging en toevoer van lucht
  • Toevoer van lucht 


Afzuiging én toevoer van lucht via mechanische ventilatie is het meest geavanceerde ventilatiesysteem. Hartman Installatie denkt graag met u mee om het mechanische ventilatiesysteem in uw woning te verbeteren.

Ook het onderhoud aan de ventilatoren en het reinigen van de luchtkanalen is van belang om de levensduur te verlengen en storingen te voorkomen. Zie hier onze scherpe onderhoudstarieven.