Tijdens uw vakantie kunt u geld besparen!

04 augustus 2019

Als u op vakantie gaat, laat u wellicht de Cv-ketel aan staan. Als u in de winter op vakantie gaat is het inderdaad slim om de Cv-ketel aan te laten staan omdat de leidingen anders kunnen bevriezen. Maar in de zomer loopt u dat risico niet. In de zomer kunt u daarom een lagere temperatuur instellen of de ketel zelfs uitzetten.

Een solo Cv-ketel kan uit, maar we raden aan om een combiketel wel aan te laten staan. U kunt dan de kamerthermostaat instellen op een lagere temperatuur. Als u de temperatuur bijvoorbeeld instelt op 16 graden, kan u al 10 tot 15% besparen. Zo geeft u de Cv-ketel de korte vakantie die het verdient. Als u goed zorgt voor de ketel levert dat uiteindelijk minder storingen en een langere levensduur op. Dat betekent minder kosten! Daarnaast is het ook nog eens een stuk duurzamer. Genoeg redenen om ook in de zomer even aan uw Cv-ketel te denken.

Een extra tip: Als u een nieuwe Cv-ketel wil aanschaffen, kan u dit het beste doen in de zomer. U zit dan sowieso geen dag in de kou en dus kunt u dan de tijd nemen om een Cv-ketel uit te zoeken. Mocht u op zoek zijn naar een nieuwe Cv-ketel, of een onderhoudsabonnement, dan weet u ons te vinden!